Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je na gostovanju Lihtenštajn u okviru 7. kola kvalifikacija za Euro 2024. rezultatom 2:0.

Golove su postigli Amar Rahmanović u 13. i Miroslav Stevanović u 42. minuti. Imala je Miloševićeva selekcija još nekoliko sjajnih šansi, naročito u prvom poluvremenu, ali je na kraju upisala trijumf od 2:0.

Susret na Rejnparku obilježio je veliki prekid koji su izazvali BH Fanatikosi u 50. minuti susreta. Ubacili su veliki broj baklji na teren i jednoglasno vikali “Savez napolje”.

Do navijača je išao kapiten BiH Edin Džeko koji je uspio koliko-toliko smiriti situaciju kako bi se utakmica odigrala do kraja.

Bio je ovo debi novog selektora Save Miloševića koji je prvi ispit položio sa čistom desetkom. Bosna i Hercegovina igrala je bolje, sa više samopouzdanja, a kako i ne bi kada je tu ponovo bio dirigent Miralem Pjanić.

“Zmajeve” u ponedjeljak očekuje duel protiv Portugala u Zenici od 20:45 časova koji je večerašnjim trijumfom protiv Slovačke rezultatom 3:2 ovjerio plasman na Evropsko prvenstvo.

U okviru naše grupe odigran je još jedan susret u kojem su Island i Luksemburg podijelili bodove te odigrali 1:1.