Predsjednik SDS-a Milan Miličević je istakao da sve opozicione stranke u Republici Srpskoj imaju pruženu ruku SDS-a za zajednički nastup na lokalnim izborima.

”Već sam rekao da ću se posvetiti tome da zajedno nastupamo gdje god je to moguće. Ali, ako to postane uzaludno trošenje energije, naravno da je neću rasipati na druge koji ne žele da razgovaraju, ako takvih ima, nego ću se baviti prije svega Srpskom demokratskom strankom. Racionalno je očekivati da imamo zajedničke kandidate u većini lokalnih zajednica za načelnike i gradonačelnike, međutim Srpska demokraska stranka će sigurno imati najveći broj kandidata u većini lokalnih zajednica”, poručio je Miličević i istakao da će Gradski odbor SDS-a u Banjaluci odlučiti da li će podržati nekog od kandidata opozicije ili će imati svog kandidata.

”Svakom opštinskom i gradskom odboru širom Republike Srpske daćemo slobodu da predlažu, zato što oni najbolje poznaju situaciju na svom terenu. Ali, kažem opet, saglasnost na to daje Glavni odbor i Predsjedništvo stranke. Mislim da nikad neće biti problem da tu saglasnost dobiju”, zaključio je Miličević.