Svako cjepkanje opozicije je štetno i služi isključivo ovoj vlasti, a SDS i ja, kao njen predsjednik, učinićemo sve da okupimo stranke opozicije za jedan sto.

Ovo je poručio predsjednik SDS Milan Miličević, dodajući da “još uvijek smatra da to nije uzaludno i da SDS to može”, ali da je za to potrebna volja ostalih partija koje djeluju opoziciono.

Miličević je rekao da postoje animozitet unutar ostalih stranaka opozicije u Republici Srpskoj, ali i istakao da on i SDS imaju dobre odnose sa svim istaknutim članovima opozicije, ma kojoj partiji pripadali.

– Kao predsjednik najveće opozicione partije u Republici Srpskoj imam obavezu da cijelu opoziciju, odnosno njene predsjednike okupimo, da se dogovaramo i da pokušamo na lokalnim izborima ići zajedno u najvećem broju gradova i opština u Republici Srpskoj. To će biti i priprema za nešto mnogo veće što nas čeka 2026. godine na opštim izborima – naglasio je Miličević.

On poručuje da će istrajati na tom zadatku dok god bude mogućnosti za postizanje dogovora, ali i da nema namjeru da to radi uzaludno.

-Oni međusobno, a i na različitim nivoima, imaju veoma lošu ili uopšte nemaju komunikaciju, ali i dalje ću biti uporan u tome da Srpska demokratska stranka ostane taj faktor okupljanja, ali naravno, do neke granice mogućeg. Onog momenta kada vidim da moja energija koju ulažem u to spajanje ljudi iz opozicije ne daje rezultate posvetiću se samo onom što je moj prioritetni zadatak, a to je Srpska demokratska stranka i, svakako, promjena ove vlasti i stvaranje boljeg života u Republici Srpskoj – naglasio je Miličević.