Nisam mogao ni pomisliti da će neko problematizovati, jedan lijep gest gradske uprave da se maturantima snose troškovi maturske večeri, rekao je šef Kluba odbornika PDP-a u Skupštini grada Banja Luka, Dragan Milanović komentarišući današnju izjavu predsjednika Gradskog odbora SNSD-a, Vlade Đajića da podržava direktore koji Gradskoj upravi nisu dali spisak i lične podatke učenika srednjih škola u Banjaluci.

-Zaista sam iznenađen da je neko, da bi spriječio da se to desi kao razlog izrazio sumnju na zloupotrebu ličnih podataka. Pa kako onda đaci i studenti primaju stipendije? Predlažu li da i to ukinemo? Kako se isplaćuje socijalna pomoć? Hoćemo li ukinuti sva davanja prema građanima Banjaluke koja zahtjevaju njihovo ime i prezime i broj žiro računa – upitao je Milanović i podsjetio da je pred prošlogodišnje izbore Vlada Srpske, upravo tim maturantima uplaćivala po 100 KM i isto su morali da daju svoje podatke. Ima li straha da i oni ne zloupotrijebe dostavljene podatke?

-A poređenje sa stravičnim događajem koji se desio u Beogradu prije nekoliko dana je degutantno i spominjati. Zaista mi je žao što su banjalučki maturanti koji trebaju svoje matursko veče da pamte čitav život po lijepom, uvučeni u jeftino politikanstvo. Ovaj gest koji je pokazala gradska uprava je trebao biti mali poklon i znak pažnje za te mlade ljude, a ne predmet političkog nadmudrivanja, poručio je Milanović.