Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke našao je način da plati Banjalučanima dio troškova mature, uprkos političkim sabotažama. Banjalučki maturanti trebaju da dođu u Dom omladine, od 9 do 18 časova radnim danima, vikendima od 11 do 17 časova, prijave se i dobiće novac iz gradskog budžeta.

-Imamo podatke za deficitarna zanimanja, škole. Ovo je politička sabotaža. Mi smo na to navikli. Kao mačka, dočekaćemo se na noge. Ova odluka je politička sabotaža, koju je napravio Vlado Đajić iz SNSD. Njegova politička igrarija. Ali mi ćemo banjalučkim maturantima dati njihovo. Dođite po svoj džeparac i čestitam vam, rekao je Stanivuković.

Gradonačelnik se prisjetio svoje mature.

-Sjećam se svoje mature. Mogao sam da je platim. Ali bi mi bila draga pažnja. Da znamo da neko misli na nas. Mi smo to htjeli. Da im damu pažnju. Trudimo se da pravimo tu povezanost među nama. Mi ćemo ostvariti naš cilj, a naš cilj je da im to damo, poručio je Stanivuković.

Podsjetio je na besplatnu legalizaciju koju sprovodi Grad Banjaluka, besplatne priključke na vodovod i najavljuje da će Skupštini predložiti i uvođenje besplatne građevinske dozvole.

Mi od naših politika ne odustajemo. 95 posto maturanata je punoljetno, i oni koji nisu punoljetni uz suglasnost roditelja trebaju da dođu do Doma omladine da uzme svoje. Oni koji se prijave dobiće novac, poručio je gradonačelnik.

Dodaje da je Grad za ovu namjenu izdvojio 200 hiljada maraka i primjetio da nekima možda smeta stabilan budžet Grada Banjaluka, jer navodi “plaćali smo na osnovu odluka Skupštine i nešto što ne bismo trebali plaćati”.

Stanivuković je naglasio i da nije bilo nikakve prepreke da Aktiv direktora škole dostavi podatke banjalučkih maturanata.

– Te podatke nam daju i za deficitarna zanimanja. Nikada nijedan od tih podataka nije izašao van Gradske uprave. Ne dajem ja ovaj novac ni lično ni kao predsjednik PDP, već kao gradonačelnik Banjaluke. Mene je nekada sramota njihove sramote, kazao je Stanivuković.

Komantarišući Dan pobjede nad fašizmom, Stanivuković je naglasio da bi da nije bilo te presudne pobjede, bilo koja druga pobjeda poslije bila poraz.

Šta je rekao o izgradnji mostova, hotelu “Palas”, žurkama koje organizuje SNSD i Vlado Đajić, pogledajte ovdje:

https://youtube.com/watch?v=X7-5dLRainA