Delegacija Vlade Mađarske danas stiže zajedno sa mađarskim privednicima u dvodnevnu posjetu Republici Srpskoj.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dočekaće predsjednika Vlade Mađarske Viktora Orbana na Međunarodnom aerodromu u Mahovljanima gdje bi mađarski premijer trebalo da stigne kasnim poslijepodnevnim časovvima, najavljeno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

Prethodno je predviđen dolazak ministra inostranih poslova i trgovine Petera Sijarta kojeg će dočekati predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Za drugi dan posjete mađarske delegacije, u petak, 5. aprila, u jutarnjim časovima predviđen je doček ispred Palate Republike Srpske, a nakon toga i tet-a-tet sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i mađarskog premijera Viktora Orbana.

U Palati Republike predviđeni su sastanci srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i ministra za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željka Budimira sa Sijartom, kao i sastanak premijera Viškovića i ministarke finansija Zore Vidović sa ministrom ekonomskog razvoja Mađarske Martonom Nađom.

U Palati Republike planirano je da Orbanu bude svečano uručen Orden Republike Srpske na ogrlici, najviše odlikovanje Republike Srpske, koje je predsjednik Milorad Dodik dodijelio mađarskom predsjedniku povodom Dana Republike – 9. januara.