Lopov koji je oteo tri torbe pune novca i tako ukrao više stotina hiljada maraka  od banjalučanke koja trguje devizama J. Š. prišao joj je s leđa na kućnom pragu, te joj istrgao novac i pobjegao, a ženi je falilo samo korak da uhvati za kvakvu vrata i uđe u kuću.

Sve se desilo  u banjalučkom naselju Lauš i prema priči mještana ulice gdje se desila pljačka lopov je  najvjerovatnije  imao pomagača.

– Sve se desilo kada se žena vratila kući i krenula da ulazi. Taman kada je htjela da se uhvati za kvakvu vrata da uđe, to se desilo. Nakon toga joj je pozlilo i pala je pa su komšije su pritrčale da joj pomognu, a lopov je već pobjegao.. To je fina porodica i ovo je strašno šta se desilo, sada smo svi u strahu – rekla je komšinica opljačkane žene.

Prema njenim riječima i pričama drugih mješana, lopovi su u ulicu došli automobilom s kojim su nakon toga i pobjegli.

– Vjerovatno su je pratili i iskoristili jučerašnji kišni dan kada su svi u kućama i kada na ulici nema ljudi, Prije toga u ulici smo viđali nepoznato vozilo – reko je jedan mještanin.

Policija još uvijek traga za činovnicima ove teške krađe, a prema nezvaničnim informacijama pronađen je automobil za koji se pretpostavlja da je korišten u ovoj pljački i radi se o “seatu”.

Ovo je ulica u kojoj se desila pljačka: