Nakon trzavica oko kandidature Draška Stanivukovića za novi gradonačelnički mandat, počele su borbe oko odborničke liste.

Kako bi se izmirila dva tabora, dogovoreno je da odborničku listu nosi predsjednik PDP-a Branislav Borenović, potvrđeno je za Banjaluka.net.

Njega će na listi pratiti poslanici ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mirna Savić-Banjac, Nebojša Drinić i Tanja Vukomanović. Peto mjesto pripalo je sadašnjem šefu Kluba odbornika u Skupštini grada Draganu Milanoviću. Na šestoj poziciji trebao bi se naći gradski menadžer Bojan Kresojević.

Odmah iza njih biće i sadašnji odbornici Smiljana Moravac-Babić, Jovo Savanović i Krsto Golijanin.

Na listi PDP-a pojaviće se i nova imena, mahom oni koji su bili uz gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Tako će nova lica na listi biti savjetnica za medije Adrijana Basara, ali i aktivista i odnedavno takođe Stanivukovićev savjetnik Duško Tadić.

Na listu bi trebale još i savjetnica Milada Šukalo i koordinator projekta besplatnog prevoza za penzionere Tanja Palačković.

Prijedlozi će se naći i pred organima stranke, odnosno Gradskog odbora koji zasjeda u nedjelju. Tada će se znati i definitivna imena, te bi nakon odlučivanja lista trebala biti poslata CIK-u.