Srpski teniser Novak Đoković će put ka 25. grend slem trofeju i 11. na Australijan openu, započeti mečom sa kvalifikantom.

U potencijalnom drugom krugu Australijan opena, gdje Đoković brani titulu, najvjerovatnije bi ga čekao domaći predstavnik Aleksej Popirin, koji u prvom kolu igra sa zemljakom Markom Polmansom (vajld kard).

U trećoj rundi, Novak bi mogao da naiđe na starog poznanika, Britanca Endija Marija, ukoliko on naravno prođe prve dvije runde, a potencijalni rival je i Tomas Martin Ečeveri.

Zanimljiv susrert mogao bi da ima i u osmini finala gdje su mogući protivnici Amerikanac Ben Šelton ili Francuz Adrijan Manarino.

U četvrtfinalu bi ga najvjerovatnije sačekao duel sa Stefanosom Cicipasom, a izbjegao bi mogući susret sa Aleksandrom Zverevim sve do finala.

Novak u polufinalu može da se sastane sa četvrtim nosiocem, Italijanom Janikom Sinerom ili Rusom Andrejom Rubljovim.

Susret sa Karlosom Alkarasom, koji će u Melburnu biti u ulozi drugog nosioca, moguć je samo u finalu, baš kao i protiv Rusa Danila Medvedeva.

I Dušan Lajović još ne zna ime prvog protivnika, on će takođe turnir otvoriri protiv igrača koji dolazi iz kvalifikacija.

Đoković će u Melburnu braniti titulu i pokušati da osvoji svoj 25. grend slem, a takmičenje na Australijan openu će se održati od 14. do 28. januara.