U ponedjeljak, 11. septembra počeće građevinski radovi na formiranju kružnog odvijanja saobraćaja kod „Ekvatora“. Najavljeno je ovo iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

-Saobraćaj bi se kružno odvijao ulicama Zdravka Čelara, Teodora Kolokotronisa, Tržnička i Kralja Petra I Karađorđevića. U okviru ovih radova predviđeno je i rješavanje dugogodišnjeg problema prelaza pješaka kod „Tržnice“, i to na način da će biti postavljen semaforski uređaj za regulisan prelaz pješaka, čime će se omogućiti bezbjedno ukrštanje pješačkih tokova sa motornim saobraćajem bez konflikta, a s druge strane neće dolaziti do neprekidnog prekidanja saobraćajnih tokova vozila. Rok za izvođenje radova je 60 dana – naveli su iz resornog odjeljenja.

Ističu da je ovo jedna od niza mjera i aktivnosti za poboljšanja odvijanja saobraćaja u centralnoj gradskoj zoni, a podsjećamo da je u okviru ovih mjera u toku i izgradnja kružne raskrsnice na ukrštanju ulica Kninska – Bulevar cara Dušana.

Navedeni radovi predstavljaju početak implementacije mjera na uspostavljanju jednosmjernog režima odvijanja saobraćaja u centru grada.

Iz Odjeljenja su najavili da krajem mjeseca započinju radovi na formiranju jednosmjernog saobraćaja u glavnoj saobraćajnici, na način da će se saobraćaj u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića odvijati od zgrade Vlade Republike Srpske ka Ekvatoru, a duž ulica Kninska-Vidovdanska-Prvog krajiškog korpusa će se odvijati u suprotnom smjeru, uz obilježavanje biciklističkih traka na kolovozu i tzv „žutih traka“ za vozila javnog prevoza. Za ove radove je završena procedura javne nabavke, a isti su uslovljeni radovima kod „Ekvatora“.

Takođe, ubrzo se očekuje i početak radova na spajanju ulica Kralja Petra I Karađorđevića i Vidovdanske (kod „Hotela Bosna“), na način da će se postojeća ulica ispred hotela proširiti, čime će se pored spoja, omogućiti i dvosmjeran saobraćaj ispred hotela.