Kao narod ćemo napredovati onog momenta kada se na ključnim temama ne budu skupljali jeftini politički poeni, napisao je na društvenim mrežama Bojan Kresojević, gradski menadžer.

“Republika Srpska, Srbija, Kosovo i Metohija, to su svetinje koje su nadstranačke, ali SNSD ni nakon 20 godina nije dostigao taj nivo zrelosti”, kazao je Kresojević.

Navodi da su se u prethodnih mjeseci mogle vidjeli opstrukcije oko upisnog područja i samog naziva novoizgrađene škole u Adi.

“SNSD je učinio sve da se odbaci prijedlog gradonačelnika da škola dobije ime ‘Kosovo i Metohija’, finansiranje je obezbijedila Srbija, a što je kulminiralo zabranom da se postavi natpis ‘Kosovo i Metohija’. Međutim, nisu u tome uspjeli. Zbog toga nastavljaju na sve načine da ospore ovaj projekat, tvrdeći da je Srbija pokradena i to da nismo mogli izabrati firmu iz Republike Srpske i Srbije, već iz Sarajeva”, kazao je Kresojević i poručio da oni ne biraju firme kao SNSD.

“Ponuđači se takmiče na aukciji sa zbirnim iznosom ponude, te je pomenuti ponuđač ponudio najbolje uslove od tri ponuđača na tenderu. Vaše su kadije, izvolite i tužite, dovoljno vremena ima do izbora da vam vaše kadije proglase kapitulaciju i da narod vidi istinu”, poručio je Kresojević na društvenim mrežama i upitao: “Šta spremate sljedeće za školu “Kosovo i Metohija”?

Podsjećamo, Vlado Đajić, predsjednik banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a, pozvao je nadležne službe da provjere da li je bilo kriminala tokom gradnje i opremanja objekta područne Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” u naselju Ada iz donacije Srbije, te ima li osnovane sumnje da je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke u to umiješan.