Turizam je povećao budžet Banjaluke za 2 miliona KM u 2023. godini.

Poručio je ovo gradski menadžer Bojan Kresojević, istakavši da analize još jednom potvrđuju da je turizam strateška šansa za razvoj privrede u Banjaluci.

-U odnosu na 2019. godinu turizam u Banjaluci je narastao, prema broju noćenja, za 28%. U istom periodu rast turizma u ostatku Republike Srpske iznosi svega 11% ili gotovo 3 puta manje – kaže Kresojević.

Kako ističe sjajnim rezultatima doprinijeli su konkretni projekti koje je u proteklom peridu sprovodila gradska administracija.

– Konkretni projekti: teniski turnir, uređenje plaža na obalama Vrbasa, izgradnja dajak pristaništa, uređenje šetališta, uređenje saobraćajnica i parkovskih površina u centru grada, najbogatiji kalendar događaja od aprila do oktobra donijeli su rezultate koje smo očekivali – rekao je on.

Gradski menadžer je rekao da se nastavlja sa ulaganjima u budućnost Banjaluke kroz izgradnju gradskog parka, uređenje Kastela, izgradnju vidikovca na Banj brdu, uređenje šetališta i plaže na Vrbasu, jer, prema njegovim riječima, upravo uređenje grada donijelo je konkretne rezultate.