Gradski menadžer Bojan Kresojević oglasio se povodom otkazivanja Sjednice skupštine Grada Banjaluka jer nije bilo kvoruma za održavanje.

Kresojević je istakao da je nevjerovatno ponašanje odbornika SNSD-a jer ih se pojavilo svega troje od 11 na najavljenoj skupštini.

“Pokazali su da ne poštuju sami sebe i skupštinu i ne interesuju ih pitanja građana. Ne interesuju ih subvencije za javni prevoz. Isto tako ih ne interesuje što od 1. septembra Banjaluka nema na snazi odluku kojom se može subvencionisati javni prevoz i penzioneri sa minimalnom penzijom neće imati besplatan javni prevoz ostali penzioneri neće imati 38 odsto subvencionisan prevoz”, rekao je Kresojević.

Poručio je da mu djeluje kao da odbornici nemaju vremena za interesovanja da dolaze na sjednice.

S druge strane tim penzionerima i đacima je to izuzetno važno i krajnje je vrijeme da se uozbilje. Javnosti treba da prezentujemo ovo što se dešava. Narod treba da bude glavni sudac i građani treba da prepoznaju rad od nerada, jer je neprihvatljivo da ovi odbornici koji dođu i ispoštuju vrijeme skupštine, a da oni koji su na javnim funkcijama ovu posvećenost i energiju potroše za jedan minut”, naglasio je Kresojević.

Gradski menadžer dodaje da se pokazalo da su odbornici PDP-a uvažavali promjene termina i prekidanja, ali da upravo zbog ovakvog ponašanja odbornika SNSD-a skupština Grada dolazi u ovakvu situaciju.

“Ja bih predlozio kao izalazak iz ove krize da ozbiljno pristupimo zakazivanju skupštine i da u tom smislu možemo očekivati poboljšanje. Gradonačelnik se odaziva na svim tačkama koje predlaže, uprkos svoj ovoj nepredvidivosti su bili na raspolaganju, a nismo dobili ni prezentovanja tačaka ni diskusiju i odbornici ne uzimaju ozbiljno argumente. Odbili su kandidata koji je doktor ekonomskih nauka, onda čemu uopšte vrijedi diskusija sa njima”, zaključio je Kresojević.