Gradski menadžer Bojan Kresojecić žestoko je kritikovao rad predsjednika banjalučke Skupštine, Ljubu Ninkovića.

Kresojević tvrdi da Ninković svoj posao ne radi, te da ne zaslužuje platu koju prima.

– Destruktivna izmjena Poslovnika je jedini rezultat rada Predsjednika skupštine. Za osam mjeseci mandata, Predsjednik Skupštine nije uradio ništa osim destruktivnog prijedloga za izmjenu Poslovnika o radu Skupštine grada sa 20. članova. U istom periodu primio je 40.000 КM po osnovu plate. Po predloženom članu Poslovnika zarada mu iznosi 2.000 КM. Skuplji je nego Кristijano Ronaldo po utakmici – tvrdi Kresojević.

Kaže da bi izmjene Poslovnika uticale i na njega.

– Suština izmjene poslovnika je da se meni zabrani prisustvo i djelovanje u Skupštini Grada, a da se uloga Gradonačelnika svede samo na odgovore odbornicima, te da na taj način stvaraju nervozu i utisak da se u Banjaluci ništa ne radi. A koliko se radi, vidljivo je kada prošetate od Кastela do hotela Bosna i vidite pet gradilišta – navodi on.

Tvrdi da nije cilj povećanje efikasnosti rada Skupštine grada, već povećanje moći skupštinske većine, jer, kako kaže,  su uvidjeli da nisu uspješni u blokiranju grada.

– Jer da su htjeli efikasniji parlament predložili bi da se kvorum za rad smanji sa polovine, na jednu trećinu odbornika. Posebno iz razloga što odbornici SNSD-a neredovno dolaze na sjednice. Zato ćemo mi predložiti amandmanom smanjenje kvoruma u cilju efikasnijeg rada – zaključuje on.