Utakmicom između Košarkaškog kluba invalida “Vrbas” i KK Krila Barsa iz ruskog grada Kazanj počinje “Turnir prijateljstva Goran Krsmanović”. Susret je na program u subotu, 23. septembra u banjalučkoj dvorani “Obilićevo sa početkom od 11.30 časova.

Nakon toga uslijediće svečano otvaranje ovog renomiranog turnira koji se igra u znak sjećanja na rano preminulog Gorana Krsmanovića koji je bio prvi kapiten banjalučkog tima i ujedno predsjednik klupske Skupštine.

Dugo smo radili na pripremama na organizaciji ovog turnira i nema sumnje da ćemo na najbolji način dočekati naše sportske prijatelje iz Rusije, Bijeljine i Gradiške. Moram istaći da je i ovo jedan od načina kojim pokazujemo da nikada nećemo zaboraviti našeg vječitog kapitena Gorana Krsmanovića. Drago nam je što u našoj sredini možemo ugostiti rusku ekiku Krila Barsa i ovom prilikom sa njima ćemo potpisati Povelju o saradnju, a istu ćemo potpisati u subotu, na svečanoj večeri u hotelu “Bosna” koja je zakazana za 20 časova. Ono što još želim istaći jeste da će na svečanom otvaranju biti uručena nova kolica našem igraču Nenadu Ritan koja je kupio uspješni privrednik Mladen Milanović Kaja kojem se još jednom najsikrenije zahvaljujem – izjavio je Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida “Vrbas”.
Turnir se igra jedan dana, a u ostalim utakmicama sastaju se: KKI “Vrbas” – selekcija Bijeljina/Gradiška (13.30) i KK Krila Barsa – selekcija Bijeljina/Gradiška (15.15 časova).
Po završetku posljednjeg meča obaviće se ceremonija uručenja pehara i medalja, a sve ekipe dobiće zlatna odličja.