Manifestacijom „Veče pod svjetlima Kastela“ biće ozvaničen završetak radova na osvjetljenju ovog prepoznatljivog gradskog simbola, koji će prvi put u istoriji dobiti svoj puni, dugoočekivani sjaj.

Nema sumnje da će okončanjem ovog projekta, koji ujedno predstavlja i revitalizaciju kulturnog nasljeđa našeg grada, biti zaokružena jedna potpuno nova ambijentalna cjelina u Banjaluci.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković istakao je da su Banjalučani uz osvijetljen Kastel dobili i prelijepo šetalište.

“Čudno mi je da se za sve ove decenije niko prije nije sjetio da osvijetli ovaj najstariji i najljepši objekat u našem gradu”, rekao je Stanivuković.

Takođe, kako je ranije naglasio, uz projekat osvjetljenja tvrđave Kastel, dodatno se radi i na aktivnostima u vezi sa rehabilitacijom i očuvanjem zidina tvrđave, kao i obnova kasarne i artiljerije.

Povodom završetka radova na osvjetljenju Kastela u nedjelju će biti upriličen i fenomenalan program, sjajna zabava i muzički nastupi u nedjelju, 7. jula od 21.00 čas na platou ispred tvrđave Kastel.