Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Кaran zahvalio je pripadnicima MUP-a koji su brzo i efikasno reagovali nakon što je maloljetnik na društvenoj mreži Jutjub postavio komentar – “Banjaluko, očekuj masakr”, te najavio da će u svim takvim slučajevima biti podnesene krivične prijave.

Кaran je rekao da je Vlada Srpske odmah intervenisala nakon tragičnih događaja u Srbiji, navodeći da se pitanjima kao što su vršnjačko nasilje bave škole, nastavno osoblje, pedagozi i nadležno Ministarstvo prosvjete i kulture.

-U skladu sa zadacima koje smo dobili od Vlade Republike Srpske, MUP Srpske danas kontroliše svih 16 streljišta u Srpskoj i sve streljačke klubove i odmah smo reagovali i imamo policijske radnike u okviru i oko škola, ne dirajući autonomiju škola, da pomognu preventivno, izjavio je Кaran.

Pripadnici MUP-a Republike Srpske identifikovali su lice koje na društvenoj mreži koristi Jutjub kanal “Čed” i koje je ispod video-objave koja se odnosi na nedavnu tragediju u osnovnoj školi u Beogradu postavilo komentar – “Banjaluko, očekuj masakr”.

Iz MUP-a je ranije danas saopšteno da je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je slučaj okvalifikovao kao krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.