Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je Srni da MUP preduzima sve neophodne aktivnosti kada je riječ o migrantima i učiniće sve da sačuva ukupnu bezbjednost u Srpskoj.

“Već nekoliko godina preduzimamo mjere ne samo kada je riječ o migrantima, nego i na planskom strateškom pristupu u okviru naših institucija, ali i u saradnji sa drugim”, rekao je Karan.

Odgovarajući na pitanje da li će biti povećan stepen bezbjednosti kao u EU zbog migracionih pritisaka, ali i situacije na Bliskom istoku, Karan je rekao da se prati situacija i da će u skladu sa saznanjima biti preduzete adekvatne mjere za održavanje bezbjednosti u Srpskoj.

“U skladu sa saznanjima kojima raspolažemo i koja razmjenjujemo sa drugima, preduzećemo adekvatne mjere za održavanje ukupne bezbjednosti i stabilnosti u Republici Srpskoj”, rekao je Karan.

Dvadeset ekstremističkih džihad ćelija trenutno operiše na Balkanu sa ciljem terorističkih napada širom Evrope, prenio je italijanski list “Il tempo” upozorenja obavještajne službe njihove zemlje.