Još jedna slavna ličnost povezana je sa istragom smrti Matthewa Perryja uzrokovane drogom, a novi izvještaj govori o njihovoj zajedničkoj ovisnosti.

Istraga policije Los Angelesa o Perryjevom predoziranju ketaminom otkrila je umiješanost još jedne osobe, prenosi InTouch.

Još uvijek neimenovana žena je navodno tvrdila da više ne koristi narkotike, ali je, prema izvoru, bila “hodajuća apoteka”. Navodno su se pojavile fotografije koje prikazuju ženu s Perryjem u ordinaciji doktora koji mu je prepisivao ketamin.

Njih dvoje bi se međusobno upućivali svojim ljekarima kako bi nabavili drogu i često bi se povjeravali jedno drugom o svojim bitkama s ovisnosti, tvrdi izvor.

Anonimna slavna ličnost je druga osoba koja je povezana s Perryjevom smrću nakon što je imenovana bivša supruga Charlieja Sheena Brooke Mueller.

Podsjetimo, Perry je pronađen bez svijesti u hidromasažnoj kadi svog doma u Los Angelesu 28. oktobra 2023. i umro je u 54. godini.

Umro je od akutnih efekata ketamina i utapanja, pokazala je njegova obdukcija, a glumac je imao slične količine ketamina u svom organizmu kao bolnički pacijent pod opštom anestezijom.

Glumac je otvoreno govorio o primanju terapije tj. infuzija ketamina kao tretmana za depresiju.