Iako sam zvanično izgradio najveći broj žičara na svijetu, ovaj projekat u Vrnjačkoj Banji, za Srbiju i porodicu Đoković, mi je najdraži, napisao je Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina, nakon sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Fasciniran sam odličnom vizijom i znanjem predsednika Srbije, Aleksandra Vučića… Za mene je ovaj projekat velika čast i priznanje. Znam da Srbija ima najljepše banje i planine i treba da vjerujemo u njih i da pružimo naš maksimum, da ih novim projektima uljepšamo, vodeći računa o ekologiji. Jasna vizija ne poznaje prepreke napisao je Ljevnaić na Instagram nalogu OC Jahorina.

Sastanku su prisustvovali Srđan i Đorđe Đoković.

Porodica Đoković gradi žičaru od Vrnjačke Banje do Goča. Gondola je planirana u dužini od 6.950 metara, sa oko 108 kabina i 47 stubova na trasi. Predviđena brzina je šest m/s, a kabine će biti rasklopnog tipa, kapaciteta za 10 osoba. Na međustanici i izlaznoj stanici u planu su i restoran, suvenirnica, bob na šinama i ziplajn.

Podsjetimo da je Dejan Ljevnaić još prije nekoliko godina na Jahorinu doveo porodicu Đoković. Naša planina je jedina koja ima i ski stazu “Novak Đoković”, i jedna je od omiljenijih  posjetiocima olimpijske ljepotice. Đokovići posjeduju i plac na Jahorini, pa se očekuje da u što skorije vrijeme krenu i sa gradnjom na ovoj planini.