Neki odbornici ali i političari uopšte, kroz život i “karijeru” provlače se na način da prelaze iz partije u partiju bez ikakvih moralnih načela, principa pa čak i časti. Danas se kunu u jedno, sutra već u drugo jer takvima je bitna jedino i isključivo funkcija. Prvak u prelijetanju ili kako bi Cvijanovićeva rekla “prvi papak” Banjaluke svakako je Milenko Jaćimović.

On je bio dio Skupštine grada u nekoliko mandata, ali ostaće upamćen kao jedan od odbornika rekordera po prelasku iz jedne političke opcije u drugu. Jaćimović je 2015. napustio svoju prvu partiju SDS gdje je obavljao funkciju potpredsjednika Gradskog odbora SDS Banjaluka.

Tada je rekao da istupa i iz Kluba odbornika SDS-a u banjalučkoj Gradskoj skupštini i da će u narednom periodu djelovati kao nezavisni poslanik.
Tvrdio je da mu smetaju međuljudski odnosi.
-Međuljudski odnosi su postali neizdrživi budući da se mala grupa ljudi, bez političke težine, već duže vrijeme obračunava sa najjačim kadrovima SDS-a, prvenstveno sa odbornicima i rukovodstvima područnih odbora, rekao je tada Jaćimović, navodeći razloge napuštanja SDS-a.

U narednom mandatu Jaćimović je prelijetao još čak četiri puta!

Nakon SDS-a Jaćimović je postao član Ujedinjene Srpske ali je i prije prve sjednice aktuelnog saziva iz US prešao u nezavisne odbornike.
Taj status je zadržao sve dok DNS nisu napustili dotadašnji predsjednik Skupštine Budimir Balaban i njegove partijske kolege Stojan Vukajlović i Nenad Šibarević.

Tako je DNS-ov trojac s Milenkom Jaćimovićem formirao odbornički Klub „Sloboda“, koji je ubrzo prerastao u političku partiju.

Taj status je Jaćimović zadržao sve do januara 2019. godine, kada se s Budimirom Balabanom i Nenadom Šibarevićem pridružuje DNS.

Jaćimović se nije dugo zadržao ni u toj partiji, već zajedno s druga dva odbornika pronalazi novi dom. Ovaj put je to bio DEMOS.
Promjenom stranačkih dresova mijenjala se i Jaćimovićeva retorika u Skupštini grada.

Kada je bio na strani pozicije mogle su se čuti konstantne pohvale na račun gradonačelnika, te rada načelnika odjeljenja.

S druge strane, u vremenu u kojem se deklarisao kao odbornik „Slobode“ njegove diskusije su išle u sasvim drugu krajnost.

Jaćimoviću je u posljenje vrijeme životni fokus na kritikama saobraćanica jer tvrdi da je po zanimanju magistar saobraćaja ali izostavlja činjenicu da se upravo njegova diploma našla na spisku lažnih, odnosno kupljenih diploma.

Od Vlade Republike Srpske i Ministarstva prosvete i kulture tada je zahtijevano da se za svako od navedenih lica čija su imena objavljena izvrši provjera diploma sa privatnih visokoškolskih ustanova.