Skupština Grada Banjaluka zakazana je za sutra ujutro, i to u sedam časova. Zbog čega ovako rani početak sjednice nema zvaničnog objašnjenja.

Nakon današnjeg prekida redovne sjednice Skupštine Grada, gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da je ovo, nažalost, postala negativna praksa.

-Svugdje u svijetu je normalno da odbornici dolaze i rade svoj posao. Žao mi je zbog neodgovornosti pojedinih odbornika. Imamo desetak odbornika koji svoj posao rade odgovorno. Pozivam sve na odogovornost, na etiku i moral da rade svoj posao – rekao je gradonačelnik.

Apelovao je da rukovodstvo Skupštine Grada, kako je kazao – obavi ozbiljan razgovor sa svim predstavnicima odborničkih klubova i da se pokaže maksimalna odgovornost.

Na predloženom dnevnom redu sjednice su 34 tačke, uključujući Nacrt rebalansa ovogodišnjeg gradskog budžeta kojim je predviđen iznos od 238.049.000 KM što je za 24.295.000 KM više nego prethodni od 213.754.000 KM.

Odbornici trebaju raspravljati i o nekoliko inicijativa za izmjene regulacionih planova, a na dnevnom redu se nalazilo i više tačaka koje se odnose na zakupe pod posebnim uslovima, te kadrovska pitanja, kao i o prijedlogu odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine.