Djevojčica koja je oduševila region, Anđelija Ilić (15) iz sela Rutevac završila je osmi razred i pravi je primjer djevojčice koju je vaspitanje izvelo na dobar put – osim što ide u školu brine i o kravama na farmi.

U jednom od videa Anđelija je snimila kako radi i čisti štalu, a onda je pokazala i kadar kako je izgleda na maturi. Radno odijelo za štalu zamijenila je svečanom bijelom haljinom, a gumene čizme štiklama. Ljudi su oduševljeni njenim trudom i radom, ali i promovisanjem pravih vrijednosti.

“Od malih nogu sa roditeljima sam to naučila, meni dan izgleda tako što ustanem oko pet, šest, kopamo silažu, to je smesa od kukuruza koju držimo u silosima. Ona 30 dana stoji tako i posle je dajemo kravama. Roditelji kažu da sam im desna ruka, nisam sama naravno”, kaže ona,  piše portal 017.

Kaže da je naučila da muze krave prije četiri godine.

“Bilo je nerviranja malo, nisam uspevala odmah, ali kasnije sam uspela. Posebna je ljubav prema kravama, svaka ima svoje ime i dala sam im moderna imena. Bikove ćemo imati uskoro, proizvodimo meso”, rekla je ona.

 Osvrnula sa na video gdje je prvo u štali, a onda spremljena u haljini.

“Retko ko živi ovakav život i retko ko to podržava od mlađih generacija. Svi misle da se uđe u štalu radi slikanja, snimanja i pregleda i da se samo izađe. To nije tako. Upisaću Poljoprivredno – veterinarsku školu – Svilajnac. Zadala sam sebi cilj da završim tu školu, fakultet i da se vratim da nastavim sa roditeljima prorodičnu priču”, kaže Anđelija.