Novak Đoković rekao je u Beogradu da je zasićenje razlog zašto je posle više od pet godina došlo do prekida saradnje sa Goranom Ivaniševićem, ali svetski mediji nisu zadovoljni tim odgovorom. Traže više.

Italijanska ‘’Gazeta delo Sport“, prenoseći druge, tvrdi da je više razloga zbog kojih Đoković i Ivanišević više nisu mogli da rade zajedno. Jedan su, naravno, Novakovi izleti bijesa na terenu prema svom stručnom štabu kojih je u posljednje vrijeme bilo sve više i više.

Drugi razlog je kulminacija svega u Indijan Velsu, gdje je, kako kažu, Đoković trenirao ispod svakog nivoa, bio nezainteresovan za rad, što je iznerviralo Ivaniševića, pa je došlo do žestoke rasprave, kada je sve puklo.

A, zanimljiv je detalj da je još jedan od razloga i – Vimbldon. S obzirom na jako zgusnut ljetnji raspored, gdje će se u tri mjeseca igrati tri grend slema na tri podloge i Olimpijske igre, Novak Đoković je, opet navodno, riješio da ove godine preskoči grend slem u Londonu. Prosto, srpski as želi da se potpuno fokusira na osvajanje zlatne medalje na Igrama u Parizu i smatra da bi odlazak na travu prije toga bilo samo nepotrebno trošenje snage. A, Ivanišević se takvim stavom nikako nije složio.

Glasine da Đoković neće igrati na Vimbldonu su se pojavile nekoliko puta posljednjih dana, ali ne baš od provjerenih izvora, tako da su uzete sa rezervom. Naravno, sve dok Novak ne kaže kakvi su mu planovi, sve je to i dalje u domenu nagađanja, prenosi ”Mozzart sport”.