Banja Luka ima brojne besplatne politike i mjere podrške sugrađanima po čemu je naš grad jedinstven i u Evropi.

-Gradite kuću sa besplatnom građevinskom dozvolom, gdje su vam priključak za vodu i kanalizaciju besplatni, gdje su placevi za višečlane porodice koje dajmo, takođe besplatni. Legalizacija je, takođe besplatna. Zatim, dijete vam dobije besplatne udžbenike, maturska proslava je isto besplatna. Oko 40 miliona KM su sve mjere podrške – kazao je gradonačelnik.

Ističe da su svih tih 40 miliona KM građani plaćali i da su ta sredstva usmjerena opet prema njima.

-Banja Luka sve to izdržava, jer nema kriminala i korupcije. Osnažili smo prihode, racionalizovali troškove. Čak i ako nam Skupština Grada ništa ne da, nijedne prihode ne žele da usvoje, ja sam preponosan.  I sa 10 miliona manje što imamo zbog prezaduženosti Vlade Republike Srpske, opet imamo sve – naveo je gradonačelnik.

Ističe da je Banja Luka stabilna, sve obaveze izmiruje i građani će i dalje imati ove mjere podrške.

-Na ovih deset besplatnih politika, planiramo i besplatan javni prevoz za dodatne katerogije građana, odnosno sve penzionere, uz ove kategorije koje već imaju. To bi bilo 55 hiljada građana, za koje ćemo izraditi i “Kartice prijateljstva” za povoljniju kupovinu širom grada – rekao je gradonačelnik.

Takođe, Banja Luka, prema njegovim riječima – sufinansira i boravak mališana u privatnim vrtićima.

-To su ogromne stvari. Sufinansiranje privatnih vrtića mogli bismo podići i na 100 KM, samo da imamo malu pomoć od Skupštine Grada. Sve ove mjere nema nijedan grad u Republici Srpskoj – naveo je gradonačelnik.