Međunarodni rukometni TV turnir šampiona „Doboj 2023“ otvoren je sinoć u ovom gradu po 54. put.

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske i ove godine pružila je podršku ovoj sportskoj manifestaciji, koja tradicionalno u Republiku Srpsku dovodi vrhunska imena iz svijeta rukometa. Svečanom otvaranju prisustvovao je i v.d. direktora IRBRS Dražen Vrhovac.

Manifestaciju je otvorio predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, koji je rekao da je ovo veliki sportski dan i za Doboj, ali i za cijelu Republiku Srpsku.

On je zahvalio rukometnim majstorima koji su se odazvali kako bi promovisali najbolje vrijednosti tog sporta u regionu i najavio da će već iduće godine Doboj dobiti novu sportsku dvoranu.

Predsjednik Organizacionog odbora ovog turnira Danijel Šarić naveo je da su ove godine uspjeli da okupe značajne ekipe sa svjetske rukometne scene, kao i da se brend TV turnira šampiona vrati na zlatne staze.

Šarić je zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji je kao generalni pokrovitelj dao novu energiju ovom turniru, uz nesebičnu podršku gradonačelnika Doboja i drugih sponzora.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić ponosan je što je Doboj domaćin ovakvom događaju, jer je turnir sportska manifestacija koja je prešla i granice Evrope.

Na otvaranju rukometne smotre u kulturnom dijelu programa nastupili su članovi dobojske plesne grupe „Stejdž“ Doris Đurđević i Boris Cvjetković, koji su se plasirali na Svjetsko prvenstvo u plesu koje će krajem oktobra biti održano u Portugaliji.

Sportskoj manifestaciji prisustvovala je i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić.

Na turniru, koji će trajati do petka, 18. avgusta, učestvuje osam vrhunskih ekipa, a titulu osvojenu prošle godine brani egipatski „El Ahli“.

U grupi A igraju Monpelje iz Francuske, El Ahli iz Egipta, Pelister iz Sjeverne Makedonije i domaćin Sloga iz Doboja, dok su u grupi B Barselona iz Španije, Zagreb iz Hrvatske, Celje iz Slovenije i Vojvodina iz Srbije.