U Trebinju je otvorena prva regionalna konferencija o turizmu „CHECK IN“, koja će tokom dva dana okupiti više od 300 učesnika iz različitih segmenata turizma.

Cilj konferencije je promocija domaćih destinacija i povezivanje sa regijom, s ambicijom na oblikovanje budućnosti turizma u regiji i unapređenja načina komunikacije u toj industriji. Na skupu se govori o standardima i trendovima u oblasti turizma, kao i o pozicioniranju lokacije na turističkoj mapi regiona.

Konferenciju je otvorio ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić, koji je istakao da je cilj skupa dodatno umrežavanje turizma u regionu. On je izrazio zadovoljstvo što konferenciji prisustvuju predstavnici ovog sektora iz zemalja okruženja.

Na konferenciji o turizmu u Trebinju učestvuju predstavnici najvećih domaćih turističkih centara, poput Olimpijskog centra „Jahorina“ i Banje Vrućice, organizatori najposjećenijih festivala i manifestacija, profesionalci iz turističkih organizacija, domaćih i stranih agencija, resornih institucija, kao i pružaoci usluga u turizmu, hotelijeri, ugostitelji i drugi lideri iz industrije turizma.

Konferencija okuplja iskusne stručnjake i profesionalce, influensere i ključne donosioce odluka u toj oblasti. Organizatori ističu da „biti u korak sa trendovima i najaktuelnijim dešavanjima iz svijeta turizma“ znači koristiti moderne tehnologije, prije svega društvene mreže i influensere čiji uticaj na turizam i izbor destinacije igra sve važniju ulogu.

Koorganizator konferencije je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, dok je organizator marketinška agencija MANIA.

U ime Investiciono-razvojne banke Republike Srpske konferenciji prisustvuju šef Kabineta direktora Bojana Babić i direktor Sektora za promociju stranih investicija Zoran Talić.