Velika manifestacija „Dani Vitaminke“ kojom se obilježava punih 75 godina postojanja banjalučke kompanije Vitaminka počela je danas i trajaće do 22. oktobra.

Svečana akademija povodom velikog jubileja održana je danas u Banskom dvoru u Banjoj Luci, a program proslave nastavlja se nizom događaja i sadržaja za sve generacije građana u Gospodskoj ulici.

Ovaj čuveni brend i nekadašnji privredni gigant bivše Jugoslavije, koji je počeo sa radom 1947. godine kao mala radionica, danas je jedna od najpoznatijih kompanija za preradu voća i povrća u regionu. Finansijska ulaganja u proizvodne kapacitete i zapošljavanje stručnih kadrova, kao i prilagođavanje novim tržišnim trendovima i modernom dizajnu, čine ovu kompaniju i njene proizvode privlačnim za domaće, regionalno i međunarodno tržište. Kompanija u iduću godinu poslovanja ulazi u novom ruhu – sa redizajniranom ambalažom, novim logom i veb-sajtom.

Na svečanoj akademiji u Banskom dvoru, pored bogatog zabavno-muzičkog programa sa poznatim pjevačima i zabavljačima kompanija je uručila priznanja i plakete za dugogodišnji rad i saradnju svojim radnicima, partnerima i institucijama.

Sutra će u Gospodskoj ulici biti postavljen veliki štand Vitaminke, različiti mobilijari i zanimacije za sve generacije vjernih potrošača. Bogate degustacije slanih i slatkih proizvoda, zabava za najmlađe, takmičenja i nagradne igre, muzika di-džeja i drugi sadržaji učiniće da Banja Luka i njeni građani u ovih pet dana žive u znaku Vitaminke. Ono što će posebno obradovati posjetioce u Gospodskoj ulici je 10.075 poklona koji će tokom “Dana Vitaminke” simbolično biti podijeljeni u znak zahvalnosti svima koji su rođeni, rasli i stasali uz ovu kompaniju punih 75 godina.

Direktor kompanije Dragana Šušak rekla je da su ljudi najvažnija vrijednosti Vitaminke, pa je juče upriličena i svečanost sa bogatim sadržajima u krugu fabrike pod nazivom “Naš dan”. „Vitaminka je rijedak primjer kako je snaga brenda uspjela da pobijedi sve prepreke koje su je zadesile krajem prošlog i početkom ovog vijeka. Prethodnih godina „Vitaminka“ je investirala značajna finansijska sredstva u nova postrojenja, u nove tehnološke cjeline, s ciljem unapređenja procesa proizvodnje i poboljšanja efikasnosti i prilagođavanja tržišnim zahtjevima“, rekla je Šuškova.

Ona je naglasila da ih nisu pokolebali ni pandemija virusa korona, rast cijena, inflacija i nedostatak radne snage i da nisu odustali od novih investicija i razvoja.

Svečanoj akademiji u Banskom dvoru prisustvovao je direktor Sektora za rizike i monitoring u Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske Predrag Buvač.