Delegacija Investiciono-razvojne banke Republike Srpske učestvuje na dvodnevnom investicionom samitu koji se održava danas i sutra u Atini.

Deseti „DDC Investors Summit“ okupiće u Grčkoj finansijske stručnjake i privrednike Evrope i Bliskog istoka koji će razgovarati o ekonomskoj situaciji na globalnom tržištu.

Organizator samita je „AIM Global Foundation“, u sklopu čijeg djelovanja se održava i AIM godišnji investicioni sastanak – investiciona platforma koja ima za cilj da pomogne zemljama u razvoju da privuku strana direktna ulaganja i obezbijedi okvir za globalnu razmjenu o ključnim principima na kojima se zasnivaju međunarodne investicione politike, strategije i prakse za održivi razvoj radi postizanja globalnog rasta.

V.d. direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac rekao je da je ovaj događaj prilika da IRBRS nastavi sa promocijom investicionih potencijala Republike Srpske i naših gradova i opština i učvrsti saradnju sa stranim privrednicima.

„Naše učešće na samitu idealan je nastavak razgovora započetih tokom septembarskog INVEST FORUMA u Banjaluci, kao i za promociju preporuka koje smo dobili tokom Treće investicione konferencije INVEST SRPSKA održane od 30. oktobra do 1. novembra u Banji Vrućici kod Teslića“, kaže Vrhovac.

On je podsjetio da su investitori tokom „INVEST FORUMA“ pokazali veliko interesovanje za ulaganje, među kojima su i velike svjetske kompanije.

Učešće na samitu u Atini prilika je da IRBRS predstavi investicione potencijale, mogućnosti i projekte Republike Srpske kako raznim institucijama iz velikog broja zemalja svijeta, tako i velikom broju stranih privrednika koji aktivno učestvuju.

Na samitu, osim v.d. direktora IRBRS Dražena Vrhovca, učestvuje i v.d. izvršnog direktora za upravljanje portfeljom i zajedničke poslove Zlatko Popović.