Interpol je raspisao žutu potjernicu (potjernicu za nestalim licima) za nestalom Dankom Ilić (2), kojoj se svaki trag gubi od utorka u Banjskom polju kod Bora.

Bečka policija pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić, nakon što je državljanin Srbije koji živi u Beču prijavio da je sinoć na autobuskoj stanici u centru austrijske prestonice vidio djevojčicu u pratnji dvije žene koja navodno liči na Danku nestalu u utorak u Srbiji, prenio je Klajne cajtung.

Državljanin Srbije kontaktirao je srpske nadležne organe, koji su se obratili bečkoj policiji sa zahtjevom za istragu, prenosi Blic.

– Svjedok je dao izjavu i obezbjeđen je snimak koji je on sam napravio. Čovjek je za slučaj saznao preko društvenih mreža. Tačne okolnosti, posebno da li je u pitanju nestala djevojčica, predmet su istrage koja je u toku – rekao je portparol bečke policije Markus Ditrih.

“Vidio sam dijete koje se otima i viče”

– Oko 20 časova izašao sam sa metro stanice i ugledao sam dijete koje se otima i viče. Prvo sam posmatrao, a zatim sam počeo da snimam. Sve se dešavalo na jednoj stanici tramvaja. Sa djetetom su bile dvije žene koje su međusobno pričale na rumunskom. Dozivale su dijete nekim imenom, nisam razumio kojim, ali se djevojčica uopšte nije odazivala – naveo je u mejlu Srbin iz Beča koji je policiji u Beogradu poslao snimak djeteta.