Interes za investiranje u Republiku Srpsku nastavljen je i poslije INVEST FORUMA, održanog 19. septembra u Banjoj Luci, koji je organizovala Investiciono-razvojna banka Republike Srpske u saradnji sa Vladom Republike Srpske.

Eminentna konsultantska revizorska kuća PWC, koja zastupa velike privrednike i pokriva više zemalja ovog dijela Evrope, zatražila je od IRBRS listu preduzeća koja su spremna za strana ulaganja. Ova kuća je, inače, aktivno učestvovala u drugom dijelu INVEST FORUMA, tokom direktnih međusobnih razgovora privrednika, organizacija, komora, predstavnika vlasti i opština.

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske je, u dogovoru sa preduzećima zainteresovanim za prodaju, dostavila listu ovoj konsultantskoj revizorskoj kući.

„INVEST FORUM“ je premašio sva očekivanja, i po broju posjeta stranih delegacija Republici Srpskoj, ali i po konkretnim dogovorima uspostavljenim i tokom direktnih susreta privrednika, te u razgovoru potencijalnih investitora sa IRBRS i Vladom Republike Srpske.

Forum naziva „Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku“ okupio je više od 300 učesnika, među kojima privrednici i potencijalni ulagači iz 22 zemlje – cijelog regiona, Evrope, Azije – došli su da upoznaju Republiku Srpsku i naše potencijale za ulaganje. Oduševljeni su organizacijom Foruma i gostoprimstvom u Republici Srpskoj.

Forum i interes koji su kompanije pokazale za ulaganje u Republiku Srpsku kruna su svih dosadašnjih aktivnosti Investicono-razvojne banke Republike Srpske. IRBRS nastavljamo i dalje da promoviše Republiku Srpsku u najboljem svjetlu, radi privlačenja novih investicija i otvaranja novih radnih mjesta.