U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra će u prvom dijelu dana preovladavati sunčano i toplo vrijeme sa dnevnom temperaturom do 24 stepena Celzijusova, a poslije podne se očekuje kiša.

Jutro će biti umjereno oblačno, a na jugu, jugoistoku i zapadu od sredine dana očekuje se postepeno naoblačenje povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Uveče i tokom noći kiša će se postepeno širiti od juga i zapada ka sjeveru, dok će tokom noći na jugu biti jačih padavina.

Duvaće slab do umjeren istočni i jugoistočni vjetar, uveče na istoku i jugu ponegdje jak.

Minimalna temperatura vazduha od četiri do 11, na jugu do 13, dok će maksimalna temperatura vazduha biti od 16 na zapadu do 24 stepena Celzijuosova na sjeveroistoku.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica dva, Čemerno 10, Kneževo i Han Pijesak 12, Kalinovik 13, Gacko 14, Sokolac i Srbac 15, Banjaluka, Novi Grad, Srebrenica, Ivan Sedlo i Tuzla 16, Mrkonjić Grad, Prijedor, Gradačac i Sanski Most 17, Bijeljina, Zvornik, Ribnik, Šipovo, Bihać, Bugojno i Sarajevo 18, Bileća, Doboj i Livno 19, Višegrad, Rudo, Trebinje, Foča i Zenica 20, Neum i Široki Brijeg 22, a Mostar i Stolac 24 stepena Celzijusova.