Nakon što je odbornik SNSD-a Dragoslav Topić rekao kako su portiri u GU naoružani pištoljima i dugim cijevima za riječ se javila odbornica PDP-a Smiljana Babić Moravac.

-Vrlo ozbiljno ste govorili o tome da naši portiri nose pištolje i duge cijevi i pri tom ste bili fokusirani na kameru, odmah kada ste završili i kada je kamera prestala da vas snima sagnuli ste glavu i počeli ste da se smijete. Vrlo je opasno to što građane Banjaluke dovodite u zabludu i oni mogu pomisliti da je to zaista tako, rekla je Babić Moravac, nakon čega je dodala da je dan započeo nezvanični odbornik Narodnog Fronta Saša Lazić koji je jutros prema njenim riječima napravio haos sa roditeljima koji su došli na proteste te da je svakom od njih znao ime.

Odmah nakon toga Lazić je počeo da dobacuje “Nemojte da lažete”,  na šta mu je Babić odgovorila “Jeste, jeste, sve će se vidjeti na snimcima i nemojte mi se obraćati”. Ali to Lazića nije zaustavilo te je Babićevoj uputio niz ogavnih riječi kao što su “Mrš, smeće jedno”, “Je*o te onaj ko te doveo”, “Sram te bilo godina lažljivice jedna”. Nakon toga sjednica je prekinuta.

Kako je sve izgledalo pogledajte na snimku: