Završili smo u Donjim Kolima jedan veliki projekat, o kojem se priča unazad 20 godina. Kada smo krenuli sa radovima, neki nisu vjerovali da ćemo ovo završiti, ali voda je stigla u ovaj dio grada. Započeli smo i modernizaciju puta  i ovo je najveći investicioni ciklus u ovom dijelu grada. Put smo započeli iz pravca Srpskih Toplica, jer želimo da napravimo kvalitetan put.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je prisustvovao druženju sa mještanima ovog dijela našeg grada.

On je podsjetio da je za projekat vodosnabdijevanja, u okviru kojeg je izgrađen rezervoar, ali i proširena vodovodna mreža u dužini od oko 5 kilometara, izdvojeno oko 1,2 miliona KM, čime je obezbijeđeno uredno vodosnabdijevanje za više od 500 domaćinstava.

-Iako smo završili krakove prema zaseocima Malbašići, Saradžići, nastavljamo dalje prema mjestu Sokolovac, gdje je potrebno izgraditi još 1,5 kilometara mreže, što ćemo završiti do septembra. Takođe, neke zaseoke imamo u planu i u narednoj godini – rekao je Stanivuković.

Dodao je da uskoro završavaju radovi i na području Bronzanog Majdana, kao i da će do kraja godine biti završeni radovi i u Slavićkoj, dok će u selu Racune mreža biti završena u narednoj godini.

-Sa ovim sistemima koje završavamo ove i naredne godine riješićemo vodosnabdijevanje za 95 odsto domaćinstava na području grada – rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je najavio da naredne sedmice kreće i sanacija puteva na seoskom području.