Na području Banje Luke trenutno je aktivno preko 130 gradilišta, a jedno od njih je izgradnja preko tri kilometra vodovodne mreže za zaseoke Granolići, Jorgići, Lolići u mjesnoj zajednici Bistrica, kao i prema crkvi u Brankovcu.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je danas obišao radove u ovom dijelu Banje Luke.

-Uz projekte na gradskom području, radimo i one za razvoj naših sela i život na selu. Kako smo nedavno obećali našim čestitim domaćinima, tako i radimo. Izgradnjom navedene vodovodne mreže riješićemo pitanje vodosnabdijevanja za preko 50 domaćinstava – kazao je gradonačelnik.

Uz vodovod, kako je kazao – mještani će dobiti i besplatne priključke.

-Oko 280.000 KM je vrijedna ova investicija i još od 30.000 do 50.000 KM koje ćemo izdvojiti za priključke, što znači veliku uštedu u kućnim budžetima ovih mještana. Ovdje su sa radošću prihvatili i vijest da za kuće koje su počeli graditi ovdje, da će imati besplatne građevinske dozvole – kazao je gradonačelnik dodajući da ih je izvođač informisao da će umjesto za 150 dana završiti radove na vodovodu do početka novembra.

Mještanin Petko Granolić kaže da je sa radošću dočekao vijest da će dobiti gradsku vodu.

-Do sada na samo desetak kilometara od grada patili smo se mnogo bez vode. Gradonačelnik nam je obećao i evo radi se aktivno. Čim su ljudi čuli da voda stiže, odmah su počeli graditi kuće. Hvala za sve gradonačelniku Stanivukoviću – kazao je Granolić.