Kao gradonačelnik uvijek podržavam svako održavanje redovne i vanredne sjednice Skupštine Grada i svaki rad koji znači napredak Banje Luke. Vrlo je važno da određujemo prioritete i to je naša poruka Skupštini Grada – da se rad maksimalno profesionalizuje i odrede prioritete, da znamo koji su nam dani važni i šta to treba da bude na dnevnom redu.

Poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković, ističući da je neprihvatljivo to što je vanredna sjednica Skupštine Grada zakazana za sutra kada se obilježava nacionalni praznik – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Napominje da za sutra nije prikladno ništa osim održavanje svečane sjednice, te da je rukovodstvo Grada i dosta odbornika pozvano da prisustvuje na obilježavnju manifestacije u Srbiji.

-Za dnevni red sutrašnje sjednice saznali smo iz medija. Ono što je najavljeno za dnevni red ove vanredne sjednice nisu tačke koje su neophodne da budu baš na sutrašnjem dnevnom redu. Prema tome, da ne bi sutra bilo nešto politizovano smatramo da sutrašnji datum nije prikladan za održavanje sjednice. Takođe, za nas je neprihvatljivo da se na vanrednoj sjednici raspravlja o bilo čijem imenovanju, jer to ne može biti tema koja je vanredna okolnost – kazao je gradonačelnik.

Prema najavama, na sutrašnjem zasjedanju treba da se nađe i pitanje problema DEPOT-a, koje je ranije i predlagala gradska administracija.

-Poštujemo i imenovanje direktorice Doma zdravlja, podržavamo rješavanje pitanja DEPOT-a, ali neprihvatljivo nam je da bilo čije imenovanje bude ispred porodica sa četvoro i više djece. Roditelji su zgroženi i kažu da im pitanje prevoza nužno i da je za jednu porodicu sa četvoro djece to ušteda oko 200 KM mjesečno. To nije na dnevnom redu i nije nam prihvatljivo – naglasio je gradonačelnik.

Upitao je zašto na dnevnom redu nije i pitanje Zavoda za zgradnju Banja Luka, koje je takođe u problemu kao i DEPOT.

-Prema tome, naš jasan poziv skupštinskoj većini za sutra jeste da je nacionalni praznik i mislimo da sutra nije vrijeme za bilo kakvu politiku. Drugi moj apel i poziv je da na dnevni red stave pitanje prevoza porodica sa četvoro i više djece. Oko 400 porodica čeka da to bude na dnevnom redu i da se riješi njihovo pitanje na način kako je bilo i zadnje tri godine. Bila bi loša slika da oni sutra izađu ispred Skupštinu Grada – naveo je gradonačelnik.

Još jednom je ponovio da će glasati za DEOPT, podržati i Dom zdravlja, ali pod uslovom da se podrže penzioneri, porodice sa četvoro i više djece i ZIBL.

-Hajde da budemo jedinstveni koliko god različito mislili. U tom duhu, šaljemo i dopis Skupštini Grada da vanredna sjednica ne bude na sutrašnji dan i da se ove tačke koje sam naveo nađu na dnevnom redu – zaključio je gradonačelnik.