U Banjoj Luci je danas obilježen 4. april – Dan policije Republike Srpske i 32 godine rada Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Tim povodom, odata je počast i položeni su vijenci i cvijeće na Centralno spomen-obilježje poginulim i nestalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, odnosno za 782 pripadnika MUP-a, koji su položili živote za slobodnu Republiku Srpsku.

U ime Grada Banje Luke cvijeće je položio gradonačelnik Draško Stanivuković.

-Danas sam imao priliku da povodom obilježavanja Dana policije Republike Srpske položim cvijeće na spomen-obilježje stradalim pripadnicima MUP-a i prisustvujem pokaznoj vježbi u Centru za obuku u Zalužanima. Dan osnivanja policije je jedan od najznačajnih datuma u istoriji Republike Srpske, koji obilježavamo s ponosom i poštovanjem – kazao je gradonačelnik.

Uz čestitku svim pripradnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kazao je da je bila čast danas zajedno obilježiti ovaj važan jubilej.

-Stabilna i mirna budućnost je želja svih nas. Ministarstvo unutrašnjih poslova je stub očuvanja bezbjednosti Republike Srpske – istakao je Stanivuković.