Izmirena su sva dugovanja u skladu sa Odlukom o subvencijama za javni prevoz u iznosu od 1.200.000 KM.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, komentarišući pojedine navode da Grad Banja Luka nije izmirio obaveze prema prevoznicima.

Istakao je da je Prijedlog odluke o subvencijama upućen Skupštini Grada, koji je u četvrtak tokom prvog dijela zasjedanja odbijen.

– Odbijanjem ove odluke se dovodi u pitanje nastavak besplatnih politika za koje smo se borili i koje skupštinska većina želi da ukine nakon skoro tri godine od uspostavljanja te prakse – naglasio je gradonačelnik.

Dodao je da će ovu odluku ponovo predložiti u septembru, ali da prevoznici nisu spremni da voze kao dosada bez usvojene odluke.

Takođe je rekao da će tražiti od rukovodstva Skupštine Grada da se izjasni zašto ne podržava odluku u vezi sa subvencijama za gradski prevoz, od čega zavisi besplatan i povoljniji javni prevoz za određene kategorije.

-Pozivam ih da odustanu od tog stava ili ću u suprotnom pozvati više hiljada penzionera, ali i sve one građane koje uživaju benefite naših politika da se okupimo ispred zgrade komiteta SNSD-a kako bismo poslali poruku da interes naših građana mora biti iznad svih političkih previranja. Ovo je opstrukcija usmjerena protiv interesa Banje Luke i naših građana i to nećemo dozvoliti zaključio je on.