Gradonačelnik Draško Stanivuković čestitao je 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom, poručivši kako je upravo ovaj dan jedan od najsvjetlijih u istoriji cijelog čovječanstva.

-Ovaj dan jedan je od najvažnijih, najbolnijih a ujedno i najsvjetlijih datuma u istoriji cijelog našeg naroda, ali i u istoriji cijelog čovječanstva. Dan je to kada smo se oslobodili zla, ponosno pobjedivši, a ta pobjeda učinila je svijet mjestom gdje za okupatora više nije bilo mjesta. Naš narod je, kao i u svim drugim ratovima i u ovoj borbi podnio veliku žrtvu, a to nipošto i nikada ne smijemo da zaboravimo. Dužnost je da pamtimo, da se sjećamo i njegujemo uspomenu – kazao je on.

Dodao da je zbog toga naša dužnost da čuvamo uspomenu na svakog pojedinca, svjesni žrtve koju je naš narod dao za slobodu.

-Zato tradicionalno, s ponosom svake godine korača Marš besmrtnog puka. Zato je važno da obilježavamo ovaj dan baš u centru našeg grada. Mi Srbi smo uvijek bili na braniku, na strani pravde i istine, zato i jesmo i snažni, zato i jesmo opstali. To je pokazala i naša Banja Luka u najtežim vremenima. Zato smo danas ponosan, slobodan, prkosan grad koji uživa slobodu. Istorija je učiteljica života, to stalno treba da ponavljamo. Srećan nam svima Dan pobjede nad fašizmom uz poruku da čuvamo našu slobodu svaki dan i da je cijenimo što više – istakao je gradonačelnik.

Poručio je još jednom kako uspomenu na sve one koji su svoje živote hrabro položili u Prvom i Drugom svjetskom ratu, te u Odbrambeno – otadžbinskom ratu moramo da čuvamo, a da nas kao narod obavezuje da na buduće generacije sa ponosom pronosimo kulturu sjećanja na sve one koji su hrabro stali pred neprijatelja – za našu slobodu.