Godišnji koncert Kulturno umjetničkog društva „Piskavica“ biće održan u subotu, 28. oktobra 2023. godine, sa početkom u 18 časova.

Društvenom domu Piskavica na godišnjem koncertu će se predstaviti folklorne sekcije i narodni orkestar KUD Piskavica, a gosti koncerta će biti ZKUD Braća Tolevi iz Đevđelije (Sjeverna Makedonija) sa kojima KUD Piskavica obilježava 20 godina saradnje i prijateljstva.

Kako su naveli iz ovog društva, ovogodišnji koncert je humanitarnog karaktera i sav prihod od ulaznica i prikupljenih priloga biće dodijeljen porodici Šešić za liječenje dječaka Andreja kako bi napravio svoje prve samostalne korake.

Podsjećanja radi, Kulturno umjetničko društvo „Piskavica“ je osnovano 2002. godine i radi u istoimenom živopisnom potkozarskom mjestu Piskavica. Društvo broji oko 150 članova svih uzrasta i profesija (učenici, studenti, radnici i penzioneri) koji rade u više sekcija.

Imajući u vidu da je KUD „Piskavica“  jedno od najaktivnijih društava, čiji se poseban značaj ogleda u činjenici da djeluje u ruralnoj sredini i na taj način pokreće kulturna zbivanja ovog mjesta, ali i promoviše izvorno kulturno nasljeđa širom svijeta, Grad Banjaluka podržava rad ovog udruženja.

Pored redovne podrške, Grad je u proteklom periodu uredio i pozornicu u Piskavici.