Mehmed Jelačić (50) iz Trnova u FBiH uhapšen je i pritvoren zbog sumnje da je skoro godinu dana krao na području Istočnog Sarajeva i tako “ojadio” više porodica iz čijih kuća i stanova je ukrao zlatni nakit i novac ukupno vrijednosti više hiljada maraka i evra.

On je počinio 12 teških krađa, a uglavnom je krao zlatni nakit, razne narukvice, lančiće, dukate i novac.  


Izvor blizak istrazi je rekao da je ovaj lopov posljednje vrijeme zadavao muku policiji jer iza sebe nije ostavljao tragove. Ipak zahvaljujući intenzivnoj istrazi i  stalnom praćenju teških krađa istražioci Policijske uprave Istočno Sarajevo uspjeli su da ga otkriju i uhapse.

– Provaljivao je u kuće i stanove i uglavnom krao vrijedni nakit i novac. Prvu krađu počinio je na području Istočne Ilidže, a onda je nastavio da operiše na cijelom području Istočnog Sarajeva-rekao je ovaj izvor.

Pojasnio je da je Jelačić u krađama krao nakit i novac u vrijednosti od nekoliko stotina do nekoliko hiljada maraka i evra.

– Tako je u jednoj krađi ukrao 500 KM i zlatni nakit, u drugoj 1700 evra. Tako je od jednog domaćina ukrao 4.000 KM i 1000 evra, u drugom slučaju je odnio nakit 3.000 KM-rekao je naš izvor.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, navodeći inicijale Jelačića terete za teške krađe.

– Policijski službenici su radeći na rasvjetljavanju pomenutih krivičnih djela na teritoriji koju operativno pokriva ova Uprava, pronašli  i lišili slobode lice M.J. koje se sumnjiči da ih je počinio. Teretimo ga da je  od 20. jula prošle godine do 25.juna ove godine počinio 12 krivičnih djela teška krađa na teritoriji opština Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža i Trnovo otuđivši iz privatnih kuća i stanova novac i zlatni nakit-stoji u policijskom saopštenju.

Dodaju da je osumnjičeni M. J. nakon ispitivanja uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predat u nadležnost javnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu. Osumnjičenom je  Osnovni sud u Sokocu odredio pritvor.