Crnogorska policija od sredine februara ćuti na pitanja o tome da li je i kada teritoriju Crne Gore napustio Gusinjanin Jetmir Gočaj (24), osumnjičen za ubistvo dvije godine starije Ivane Krivokapić, u Beogradu krajem prošle godine.

Gočaj već peti mjesec izmiče policiji Srbije, koja je za njim 13. januara raspisala potjernicu.

Tog Gusinjanina terete da je Ivanu Krivokapić (26) ubio iz niskih pobuda – ljubomore, za šta je zaprijećena kazna od najmanje 10 godina robije do doživotnog zatvora.

Neposredno prije nego je Srbija raspisala potjernicu za njim, Gusinjanin je boravio na teritoriji Crne Gore – u rodnom mjestu, ali mu se od tada gubi svaki trag.

”Vijesti” su Upravu policije 14. februara, 21. i 28. aprila, pitale kada su posljednji put i koje mjere i radnje preduzeli da uhapse Gočaja, kojeg Srbija potražuje zbog ubistva, ali i kada je, prema njihovoj evidenciji, taj Gusinjanin napustio Crnu Goru.

Uprkos brojnim urgencijama, odgovor nije stigao.

Ubica Ivane Krivokapić identifikovan je dvadesetak dana nakon zločina na Zvezdari, a srpske vlasti tada su saopštile da je Više javno tužilaštvo u Beogradu Gočaja osumnjičilo za krivično djelo teško ubistvo iz niskih pobuda – ljubomore.

Ubio je, pa pobjegao iz Srbije

Sumnjiče ga da je 23. decembra 2022. godine između 00.37 i 5.30 časova ubio Krivokapićevu, sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

– On je navedenog dana došao do Ivaninog stana na Zvezdari gdje je boravio od 11. decembra 2022. godine i ušao sa njom u verbalnu raspravu. Onda je krenuo da joj rukama steže usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i ključ ponio sa sobom. Sumnja se da je istog dana autobusom napustio teritoriju Srbije – saopštili su 13. januara iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Tada su objasnili da su Gočaja identifikovali nakon intenzivnog operativnog rada VJT i Trećeg odeljenja Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Tijelo Ivane (26) njena braća pronašla su dan kasnije, u iznajmljenom stanu u kojem je boravila.

Nakon što je zločin otkriven, Gusinjanin je na društvenim mrežama objavljivao njihove zajedničke fotografije, a pojedinim medijima je slao poruke u kojima je negirao povezanost sa ubistvom.