Gradonačelnik Draško Stanivuković sa saradnicima obišao je danas radove na izgradnji vodovoda u naselju Gornji Priječani.

Kako je poručio gradonačelnik, riječ je o izgradnji tri kraka vodovoda ukupne dužine blizu dva kilometra, a uz to biće izgrađena i manji rezervoar koji će omogućiti smanjenje pritiska u mreži.

-Nalazimo se na još jednom u nizu gradilišta i ono što mene raduje jeste da ćemo mi istrajavati na tome da, ukoliko zima bude blaga, da se ovdje radi i u decemrbu. Prošle godine to su nam dozvoljavali vremenske uslove. Potrudićemo se i ove godine koliko god možemo produžimo građevinsku sezonu. Kada je riječ o izgradnji vodovoda na podrućju grada, moram da naglasim da počinjemo i radove na Poniru, to je višemilionski projekat. Radimo i Slavićku, završili smo Bronzani Majdan, Racune očekujemo da završimo u ljeto. Ovdje danas, u Gornjim Priječanima radimo blizu dva kilometra novih cjevovoda i dva rezervoara. Vrijednost ovih radova je oko 300 hiljada KM, a biće obezbjeđeno uredno vodosnabdijevanje za oko 20 domaćinstava koji danas nemaju vodu – kazao je gradonačelnik.

Naglasio je kako se ova gradska administracija trudi da savlada sva ograničenja, jer je kako ističe uvjeren da bi mnogi ove radove radovima započeli naredne godine, u februaru.

-Ovaj projekat je za nas izuzetno značajan, ne samo zbog ovih 20 domaćinstava, nego smo svjesni i o tome da se radi o potencijalu ovog dijela grada. Mnogi ljudi žele da se dosele ovdje, ali ko će da dođe ukoliko nemate vodu – rekao je Stannivuković.

Naglasio je kako će svi mještani, po završetku izgradnje vodovodne mreže, dobiti i vaučere za besplatan priključak na vodovodnu mrežu.

Mještatnin Gornjih Priječana, Bojan Kutić naglasio je kako su mještani ovog dijela grada dugo čekali na vodu.

-Mi dugo radimo na tome da dobijemo vodu, ali evo došlo je i to vrijeme zahvaljujući gradonačelniku i njegovom stručnom timu. Izvođač radova je izuzetno korektan i nadam se da će u skorije vrijeme radovi biti okončani – kazao je on

Ukupna vrijednost investicije je nešto više od 300.000 KM, a izvođač radova je preduzeće „Hidrokop“.

Podsjećamo, svi projekti u okviru investicionog ciklusa „Voda 3“ finansiraju se sredstvima Evropske unije.