Počela je rekonstrukcija vodovoda u naselju Kočićev Vijenac, tačnije u Ulici Branka Koščice, a radove na ovom izuzetno značajnom projektu za mještane ovog dijela Banje Luke, obišao je i gradonačelnik sa saradnicima.

Kako je tom prilikom gradonačelnik poručio, gradska administracija nastavlja radove na projektima koji se tiču urednog vodosnabdijevanja, dodavši kako tu nije kraj projektima koje Grad planira, kako na čitavom području, tako i u ovoj ulici.

-Ovdje imamo izazovan teren, gdje smo morali dodatno da pristupimo određenim radovima. Ranije smo sanirali određeni kvar koji se nalazio ispod asfalta, bez prekopavanja, odnosno primjenjivali smo novu tehnologiju, zahvaljujući kojoj se složene intervencije i popravke vodovodnog i kanalizacionog sistema izvode bez kopanja da bi se došlo do cijevi. Ova tehnologija se u Banjoj Luci primjenjuje zahvaljujući Češkoj razvojnoj agenciji. Upravo taj dio radova smo tretirali na taj način, bez da prekopavamo i nakon toga rehabilitujemo asfalt. Danas smo pristupili drugoj vrsti radova. Ovom rekonstrukcijom biće obuhvaćeno 14 domaćinstava, koja će biti ponovo priključena na vodovodnu mrežu, te će time biti riješen dugogodišnji problem kvarova i štete koju su imala upravo ova domaćinstva – kazao je on.

Dodatno, gradonačelnik je poručio da ovo nisu jedini radovi koji će biti rađeni u ovoj ulici, te da će, na zadovoljstvo mještana, biti urađen i asfalt.

Predstavnik savjeta Mjesne zajednice Kočićev vijenac, Tomislav Grabovica poručio je kako je ovo veliki dan za mještane ovog dijela grada.

-Srećni smo što se danas realizuje ovaj projekat. Ovo je izuzetno vrijedno i bitno za dio ove ulice i sve mještane koji žive ovdje, gdje je teren nestabilan. Dočekali smo ovaj dan da se izvrši rekonstrukcija mreže, a biće izvršeno i asfaltiranje.. Hvala gradonačelniku Stanivukoviću i njegovom timu – kazao je Grabovica.

Izvođači radova su „Vodovod“a.d. Banja Luka, te podizvođač MG Mind.