Kolegijum nema pravo da skida tačke sa dnevnog reda, tvrdi odbornik PDP-a u Skupštini Banjaluke Milko Grmuša, a kako kaže potvrdu je dobio i na sudu.

– Nisam nikad bio od onih koji kukaju na opstrukcije bilo koje vlasti-preduzimao sam konkretne mjere da se problem riješi. Već nekoliko godina u ovom sazivu gradske vlasti u Banjaluci Кolegijum odbija da brojne važne odluke stavi na dnevni red Skupštine Grada. Što god se nekom politički ne svidi, ko god misli da je to način da se neke pare prvo dobiju od nekoga-blokirao je Banjaluku kroz Кolegijum – napisao je Grmuša na društvenim mrežama uz predložene dokaze.

Dalje on navodi:

– Dugo tvrdim da Кolegijum nema pravo da to radi i da samo Skupština Grada može odlučiti šta će biti na dnevnom redu i šta će biti usvojeno. Ali, pametnjakovići me nisu slušali. I nikad nisu imali stručan kontraargument da mi daju. Zato sam prije gotovo godinu dana zatražio od Ministarstva uprave i lokalne samouprave da reaguje na ovo kršenje zakona i da sankcioniše ovakvo ponašanje Кolegijuma – navodi on.

Kako kaže Ministarstvo je ćutalo skoro godinu dana, pa je pokrenuo i upravni spor pred sudom.

– Sad su mi poslali odgovor u kojem navode ono što tvrdim od početka: Кolegijum nije organ, već pomoćno radno tijelo Skupštine grada koje nema pravo da skida tačke sa dnevnog reda – ističe Grmuša i dalje navodi:

– Odbili su da sami sankcionišu dosadašnje ponašanje Кolegijuma, ali nema veze: to će svakako uraditi sud povodom tužbe koju sam takođe podnio. Sad je važno da Ministarstvo uprave i lokalne samouprave teška srca prihvata ono što godinama tvrdim: adio samovolji Кolegijuma, vi ste jedno veliko i obično-NIŠTA. Zato ću odmah sad na sljedećoj sjednici Skupštine Grada zatražiti da sve što je Кolegijum neosnovano odbijao bude uvršteno na dnevni red, pa da vidimo ko će stisnuti petlju i odbiti da to uradi i tako sam sebe dovede u ozbiljan pravni problem – zaključio je Grmuša.