Fudbalski klub Borac osuđuje divljačko ponašanje i ničim izazvanu prekomjernu upotrebu sile pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona nakon završetka utakmice na stadionu „Tušanj“.

„Slavljenička pjesma naših navijača i igrača grubo je prekinuta od strane pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona koji su po izlasku sa tribine stadiona „Tušanj“ i fizički nasrnuli na navijače FK Borac koji su organizovano stigli u Tuzlu“, saopšteno je iz FK Borac.

„Ovo nije prvi put da se pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona na krajnje neprofesionalan način odnose prema navijačima našeg kluba, ali ovaj put želimo da poručimo da se ubuduće takve stvari više neće dešavati i da ćemo reagovati na adekvatan način“, dodaju iz Borca.

Ističu da se FK Borac trudi se da navijačkim grupama koje dolaze na Gradski stadion pruži maksimalnu bezbjednost, a isti takav tretman traže i za svoje navijače na gostujućim terenima na kojima igra FK Borac.

„FK Borac traži od nadležnih da se prema pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona koji su učestvovali u napadu na naše navijače primjene odgovarajuće sankcije“, istakli su iz Borca.