Nije donesena nikakva odluka da ne mogu učestvovati, i s toga ne podržavam ništa što su rekli danas, jer njihovi navodi nisu tačni.

Rekao je ovo za TOK TV predsjednik Kajak kanu saveza Federacije Bosne i Hercegovine Ekrem Tuka ističući da se za svaku međunarodnu trku ili bilo koje takmičenje raspisuje poziv. Što je i ovaj put bio slučaj.

-Poziv je raspisan u februaru, a tajao je do polovine aprila i svi klubovi prijavljuju svoje timove i države koje učestvuju na tom prvenstu. Zašto se Dajak klub iz Banjaluke nije prijavio, ne znam – rekao je Tuka.

Prema njegovim riječima, bili su zainteresovani i upoznati sa ovim prvenstvom, te napravili rafting ligu klubova.

-Ispoštovali smo procedure koje su tražene od nas, prijavili smo ekipu, ne znam zašto to nije uradio i Rafting savez Republike Srpske i Dajak klub Banjaluka, ne znam. To su određeni principi. Slušao sam prenos press-a gdje Dragan Babić kaže kako nije bio upoznat, a lično sam razgovarao sa njim oko toga – istakao je Tuka.

Dodao je kako da je u januaru još obavijestio na šta mu je Babić odgovorio da oni 100 odsto neće učestvovati na ovom prvenstu.

-Razlog je, navodno, podjeljenost Svjetske rafting Federacije – kazao je on, te istakao da nemaju nikakvu pozadinu, kao i da podržavaju Dajak klub Banjaluka u svim aktivnostim.

Ne znam šta je pozadina ove scene koju oni traže, istakao je Tuka.