U Banjaluci je juče, nakon utakmice Prve lige Republike Srpske između BSK-a i Rudar Prijedora, došlo do sukoba navijača. Banjalučka policija identifikovala je sve učesnike “obračuna”, u kojem su dva lica povrijeđena.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 20.10.2023. godine, preduzimanjem mjera i radnji, identifikovali su lice B.L. iz Banjaluke i još dva maloljetna lica iz Banjaluke koja su fizički napala dva oštećena lica juče u Banjaluci, te lice S.K. iz Banjaluke koje je pozivalo na nasilje i podsticalo na fizički napad učesnika sportske priredbe. Lice B.L. i dva maloljetna lice sumnjiče se da su nakon završetka fudbalske utakmice Prve lige Republike Srpke, koja se juče odigrala u Banjaluci, fizički napala dva oštećena lica, na način da su im zadala više udaraca po cijelom tijelu, uslijed čega su oštećena lica zadobila tjelesne povrede i ljekarska pomoć im je ukazana na Univerzitetskom – kliničkom centru Republike Srpske”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Kako navode iz policije, lice B.L. je lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Nasilničko ponašanje”, a prema maloljetnim licima preduzete su mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

“Lice S.K. je lišeno slobode zbog počinjenog prekršaja iz člana 3. stav 1. tačka 17.  Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama i protiv navedenog lica slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom. Navedeno lice je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge ‘THC’ u organizmu”, rečeno je iz policije.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac i tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje, kao i Centar za socijalni rad Banjaluka.