Poslanik PDP – a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Drinić kritički se osvrnuo na izjavu predsjednika republičkog parlamenta Nenada Stevandića ocjenjujući je kao teatar apsurda.

-“Republiku Srpsku ne mogu odbraniti kriminalci, neobrazovane bitange, prelivode…..” reče lider stranke čiji je kolega iz Ujedinjene Srpske Branislav Zeljković uhapšen zbog teških zloupotreba u Institutu za javno zdravstvo, potom njegov drugi stranački kolega Milan Novitović uhapšen zbog zloupotrebe položaja u republičkoj Civilnoj zaštiti, čija potpredsjednica ministarka prosvjete i kulture Natalija Trivić uđe u antologiju bisera jer nije znala “istaket” pa po kazni postade direktor aerodroma, kaže Drinić.
Navodi da je primjera promašenih kadrova mnogo ne samo iz Ujedinjene Srpske, već i iz SNSD-a i Socijalističke partije.

Najnoviji primjer je imenovanje pomoćnice ministra finansija Dragane Čavke koja je potpisivala ugovore o autorskom honoraru kao pjevaljka u “Aquani”, a da nikad nije zapjevala.
Da li je Stevandić kad govori o časti i poštenju mislio i na Irenu zvanu Ajkula, direktoricu Centra za socijalni rad koja je snimala video na plaži u Egiptu i postala planetarno “popularna”.
Ima još likova koje bismo mogli kandidovati za Nušićevu Vladu koju je maestralno sastavljao u svojoj “Autobiografiji” kada je za ministra prosvjete imenovao Čedu Matića koji je to mjesto zaslužio jer je dva puta ponavljao prvi razred pa je samim tim proveo u školi više nego ostali, ističe Drinić.
Podsjetio je da Stevandić nema pravo da govori ni o prelivodama.

Ne mogu prelivode da brane Srpsku, veli Stevandić koji je 2012. godine bio SDS-ov kandidat za gradonačelnika, samo da bi odvukao glasove i minirao Čavića, a pomogao SNSD-u i tadašnjem kandidatu Slobodanu Gavranoviću, gradonačelniku.
Кasnije mu nije valjao ni SDS , pa je tu stranku napustio.
Svašta Stevandiću može stati pod kapu, samo nek je glava podobna, zaključio je Drinić.