Tuzlanka Sandra Ravlić objavila je sliku automobila koji je jedan muškarac pokušao zapaliti. MUP TK i pravosuđe je optužila da znaju za njeno maltretiranje i još jednom zatražila pomoć, piše Ljudski.ba.

Ovako izgleda djelo “čovjeka” za kojeg nemam naziv, koji po treći put uništava moje vozilo. Svi vrlo dobro znate s kojim se problemom suočavam. Dosad sam šutila. Ali se bojim da ću postati “Nizama 2”.

Brojne prijave postoje u PS Zapad, PS Istok. Tužilastvo TK je veoma dobro upoznato s ovim slučajem kao i Općinski sud Tuzla. Ponovo sam prijavila, pa ćemo da vidimo šta će se poduzeti po pitanju kršenja mjere, uhođenja, uznemiravanja, prijetnji putem SMS poruka, navela je Ravlić.

Njeno maltretiranje traje tri godine. Od prosipanja farbe ispred njenih vrata, od sipanja super lijepka u bravu na ulazu da se ne može zaključati, od paljevine auta, od uništavanja auta u julu, pa sad u augustu. Ista osoba joj prijeti putem mobitela pa čak objavljuje njene slike na društvenim mrežama predstavljajući je kao lošu.

-Većina je prijavljena, a nekad nisam imala snage ni volje ni da prijavljuem, jer vidim da to nema efekta. Tobože da sam “kćerka od kakvog guzonje” začas bi sve bilo riješeno. Možda bi imala i zaštitu kakvu 24 sata, ili ko zna šta, istakla je Ravlić.

Novi incident se, kako kaže, dogodio na njen rođendan.

-Najgore, što je bilo i maloljetne djece s nama koja su se prepala. A da ne pričam da se auto zapalilo šta je sve okolo moglo izgoriti. Gospodo koji sjedite u foteljama i donosite zakone, trošite vi vaše enormne plate na skupocjena vozila, na egzotična putovanja, na markiranu odjeću, na hotele, hostele, motele, skupe sportove. Nemojte mijenjati zakone, savršeno nam sve funkcioniše, sarkastična je Ravlić.